Urnatemető

Ügyintézés:


 Chipkártyával az alábbi időpontokban nyitható a templom bal oldalán található ajtó:

Hétfő: 8-19 óráig
Kedd: 8-19 óráig
Szerda: 8-19 óráig
Csütörtök: 8-19 óráig
Péntek: 8-11, 18-19 óráig
Szombat: 8-19 óráig
Vasárnap: 8-19 óráig

Chip kártya igényelhető a sekrestyében vagy az irodában, vagy a plebania@szentmihaly.hu email címen (az igénylő neve, telefonszáma, urnahely / elhunyt neve megadásával).

A szentmisék alatt az urnatemető chipkártya nélkül is látogatható. Bejárat a templom bal oldalán.

Sírhely megváltása 25 évre szól. Lehetőség van 2 urna elhelyezésére alkalmas fülke vásárlására. Korlátozott számban van még 4 férőhelyes urnafülke is.

A templomunkban a hagyományos urnás temetés mellett, 2020. szeptemberétől lehetőség van az úgynevezett szórásos temetésre.

Szórásos temetés esetében a hamvakat a templomban ravatalozzuk fel, és egyházi szertartás keretében, az urnatemetőben, a középen található oltárban elhelyezett zárt rendszerben (osszárium), egy közös helyre történő szórással helyezzük el. A hamvakat tartalmazó osszárium megteltével a hamvak a templomon belül kerülnek méltó és örök időkre szóló elhelyezésre.

Az elhunytak nevét havonta az urnatemetőben található márványtáblára vésik fel.

A hamvak egyházi szertartás keretében történő elhelyezése egyszeri díj ellenében történik, sírhely megváltási díjjal a továbbiakban nem kell számolni.

A hamvak az Angyalföldi Szent Mihály-templom urnatemetőjébe történő elhelyezést (szórást) felekezeti hovatartozástól függetlenül biztosítjuk.


Urnahely árlista (urnafülkék feletti rendelkezési jog megváltása 25 évre):

 

Egyéb temetői díjak

Feliratozási díjak:

Az urnafülke vásárlása és vele kapcsolatos valamennyi ügyintézés telefonon (06 1 350-6371), irodaidőben előre egyeztetett időpontban történik.

 


Urnatemető házirend 2022

 1. Az urnatemető chipkártyával hétfőtől csütörtökig: 8-19 óráig, pénteken: 8-12,18-19, szombaton és vasárnap: 8-19 óráig látogatható.

 2. A plébánia fenntartja a jogot, hogy különleges esetekkor a hivatalos nyitvatartási időben is rövid időre zárva tarsta az urnatemetőt. Megértésüket kérjük és köszönjük!

 3. Szentmisék alatt az urnatemetőt ne a templomon át szívesekdjenek megközelíteni.

 4. Gyertyagyújtás az urnatemetőben szigorúan tilos, kizárólag az arra kijelölt helyen, azaz a lejáratnál megengedett.

 5. Egyéb fényforrások (ledes mécsesek, apró világítótestek, fényfüzérek, lámpák) elhelyezése az urnatemető egész területén tilos.

 6. Urnahelyenként 1 db, a plébánia sírkövesével készítetett, keretezett képet lehet feltenni. Ezzel kapcsolatos ügyintézés az irodában lehetséges.

 7. Az urnatemető az imádságos megemlékezés helye, ezért kérjük, hogy területén tartsuk tiszteletben és őrizzük meg a szent csendet.

 8. Kérjük ügyeljenek az urnatemető rendjére és tisztaságára.

 9. A urnafülkére felhelyezett vázákba csak száraz virágot szabad helyezni, ügyelve arra, hogy lehetőleg a szomszédos urnasírokra ne lógjon át.

 10. Ha ezeket a vázákat túlterheljük, azok könnyen leválnak és összetörnek. Az így keletkezett kárért felelősséget nem vállalunk.

 11. Friss virágot (vágott, cserepes ) csak a terem közepén lévő oltár köré lehet tenni. A fülkék alá helyezett virgokat , illetve koszorúkat a közös virággyűjtő pontra helyezzük.

 12. A saját (névvel, felirattal ellátott) vázákat nem tudjuk felügyelni, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek elvinni vagy közhasználatba átengedni.

 13. A temetéskor a fülke elé helyezett virágokat és feliratos szalagokat 7 nap után eltávolítjuk. Ezért kérjük, hogy mindazok, akik ezeket megőrizni szándékoznak, szíveskedjenek ezen időtartamon belül elvinni azokat.

 14. Az urnatemetőben rögzített videofelvétel készül.

 15. Az urnatemető mindenki saját felelősségére látogatja!

 

A gyászolók és az urnatemető minden látogatója érdekében a házirend minden belépőre vonatkozik, ezért kérjük annak betartását.


Budapest, 2022.12.01.


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató