HirdetésekMiserendUrnatemetőPlébániai ügyintézésIskolai hitoktatásZarándoklatÁllandó programokLelkipásztorainkVilági tisztségviselőkMinistránsokKaritászTemplomunk történeteSzent MihályGalériaEmlékezünkLinkgyűjteményTámogatásBérlésElérhetőségekFacebook oldalunkYouTube csatornánk

Támogatás

Átutalás: 11713005-20035891
Paypal:
logo

Urnatemető

Chipkártyával az alábbi időpontokban nyitható a templom bal oldalán található ajtó:

Hétfő: 8-19 óráig

Kedd: 8-19 óráig

Szerda: 8-19 óráig

Csütörtök: 8-19 óráig

Péntek: 8-12 , 18-19 óráig

Szombat: 8-19 óráig

Vasárnap: 8-19 óráig

A szentmisék alatt az urnatemető chipkártya nélkül is látogatható. Bejárat a templom bal oldalán.

Chip kártya igényelhető a sekrestyében vagy az irodában, vagy a plebania@szentmihaly.hu email címen (az igénylő neve, telefonszáma, urnahely / elhunyt neve megadásával).

Sírhely megváltása 25 évre szól. Egyaránt lehetőség van 1 és 2 urna elhelyezésére alkalmas fülke vásárlására. Korlátozott számban van még 4 férőhelyes urnafülke is.

A templomunkban a hagyományos urnás temetés mellett, 2020. szeptemberétől lehetőség nyílik az úgynevezett szórásos temetésre.

Urnahely árlista

Egyszemélyes: 170.000 Ft

Kétszemélyes: 240.000 Ft.

Négyszemélyes: 390.000 Ft.

Szóróurna: 82.500 Ft.

A hamvakat a templomban ravatalozzuk fel, és egyházi szertartás keretében, az urnatemetőben, a középen található oltárban elhelyezett zárt rendszerben (osszárium), egy közös helyre történő szórással helyezzük el. A hamvakat tartalmazó osszárium megteltével a hamvak a templomon belül kerülnek méltó és örök időkre szóló elhelyezésre.

Az elhunytak nevét havonta az urnatemetőben található márványtáblára vésik fel.

A hamvak egyházi szertartás keretében történő elhelyezése egyszeri díj ellenében történik, sírhely megváltási díjjal a továbbiakban nem kell számolni.

A hamvak az Angyalföldi Szent Mihály-templom urnatemetőjébe történő elhelyezést (szórást) felekezeti hovatartozástól függetlenül biztosítjuk.

Az urnafülke vásárlása és vele kapcsolatos valamennyi ügyintézés telefonon (350-6371), irodaidőben előre egyeztetett időpontban történik.

Urnatemető házirend 2020

 1. Az urnatemető chipkártyával hétfőtől csütörtökig: 8-19 óráig, pénteken: 8-12,18-19, szombaton és vasárnap: 8-19 óráig látogatható.
 2. A plébánia fenntartja a jogot, hogy különleges esetekkor a hivatalos nyitvatartási időben is rövid időre zárva tarsta az urnatemetőt. Megértésüket kérjük és köszönjük!
 3. Szentmisék alatt az urnatemetőt ne a templomon át szívesekdjenek megközelíteni.
 4. Gyertyagyújtás az urnatemetőben szigorúan tilos, kizárólag az arra kijelölt helyen, azaz a lejáratnál megengedett.
 5. Egyéb fényforrások (ledes mécsesek, apró világítótestek, fényfüzérek, lámpák) elhelyezése az urnatemető egész területén tilos.
 6. Urnahelyenként 1 db, a plébánia sírkövesével készítetett, keretezett képet lehet feltenni. Ezzel kapcsolatos ügyintézés az irodában lehetséges.
 7. Az urnatemető az imádságos megemlékezés helye, ezért kérjük, hogy területén tartsuk tiszteletben és őrizzük meg a szent csendet.
 8. Kérjük ügyeljenek az urnatemető rendjére és tisztaságára.
 9. A urnafülkére felhelyezett vázákba csak száraz virágot szabad helyezni, ügyelve arra, hogy lehetőleg a szomszédos urnasírokra ne lógjon át.
 10. Ha ezeket a vázákat túlterheljük, azok könnyen leválnak és összetörnek. Az így keletkezett kárért felelősséget nem vállalunk.
 11. Friss virágot (vágott, cserepes ) csak a terem közepén lévő oltár köré lehet tenni. A fülkék alá helyezett virgokat , illetve koszorúkat a közös virággyűjtő pontra helyezzük.
 12. A saját (névvel, felirattal ellátott) vázákat nem tudjuk felügyelni, ezért kérjük, hogy szíveskedjenek elvinni vagy közhasználatba átengedni.
 13. A temetéskor a fülke elé helyezett virágokat és feliratos szalagokat 7 nap után eltávolítjuk. Ezért kérjük, hogy mindazok, akik ezeket megőrizni szándékoznak, szíveskedjenek ezen időtartamon belül elvinni azokat.
 14. Az urnatemetőben rögzített videofelvétel készül.
 15. Az urnatemető mindenki saját felelősségére látogatja!

A gyászolók és az urnatemető minden látogatója érdekében a házirend minden belépőre vonatkozik, ezért kérjük annak betartását.

Budapest, 2020.09.01.

Hirlevél feliratkozás

* kötelező megadni

Partner oldalak