HirdetésekMiserendUrnatemetőPlébániai ügyintézésIskolai hitoktatásZarándoklatÁllandó programokLelkipásztorainkVilági tisztségviselőkMinistránsokKaritászTemplomunk történeteSzent MihályGalériaEmlékezünkLinkgyűjteményTámogatásBérlésElérhetőségekFacebook oldalunkYouTube csatornánk

Támogatás

Átutalás: 11713005-20035891
Paypal:
logo

Plébániai ügyintézés

Iroda nyitvatartás 2020. október 1-től:

Kedd, Csütörtök: délután 15.30 - 18.30

Szerda: délelőtt 09.00 - 12.00

Hétfő: zárva

Péntek: zárva

Keresztelés:

Gyermek keresztelés esetén bejelentés az irodában a tervezett időpont előtt legalább egy hónappal. Az ügy intézhető telefonon vagy emailben, a járványhelyzetre való tekintettel személyes megjelenés nem szükséges.

Esküvő:

Jelentkezés a tervezett időpont előtt legkésőbb három hónappal. A keresztelési helyükről, három hónapnál nem régebbi keresztlevelet hozzanak magukkal.

Gyóntatás:

Ld. a Miserend menűpont alatt.

Betegek kenete:

Hívásra beteghez bármikor megyünk.

Szükség esetén kérjük bizalommal forduljanak a Budapesti Katolikus Kórházlelkészséghez - elérhetőség: 06-1-213-9620

Temetés a plébániai urnatemetőben:

Az urnatemetőnkben temetéseket pénteki napon végzünk, ez alól kivételt képez ha péntek egyházi ünnepnapra esik, illetve a temetést végző pappal történt külön megállapított időpont.

Kérjük az elhunyt hozzátartozója akkor keresse fel irodánkat, amikor már a temetkezési vállalkozóval megállapodtak, az elhunyt hamvainak szállításáról.

Az ügyintézéshez szükség van arra a Megállapodásra, melyet a sírhely megvásárlója a plébániával kötött.

Amennyiben új urnafülke vásárlására tartanak igényt, telefonon történt előzetes bejelentkezés alapján keressék fel plébánia hivatalunkat. A sírhely kiválasztása, megállapodás aláírása, és a kegyeleti szertartás megbeszélése időigényes.

Urnahelyek megtekintésére előre egyeztetett időpontban irodaidőn kívül van lehetőség (Tel: 350-6371).

Az irodában felvesszük az elhunyt adatait, megbeszéljük a temetés részleteit. A temetési szertartás első része a templomban zajlik, a hamvak megáldásával. A második rész pedig az urnatemetőben a sírba tétellel. Lehetőség van gyászmisére is, ebben az esetben a temetési szertartás a misét követően van. A hamvakat tartalmazó urnát minden esetben az oltár előtt ravatalozzuk fel. Körülötte virágok és gyertyák díszítik a ravatalt. A szertartás előtt biztosítunk lehetőséget az egyéni búcsúzásra, emlékezésre, közben halk zene szól.

További lehetőség van virágok és mécsesek elhelyezésére is. A gyászmise és a temetési szertartás alatt a pap mellett kántor is szolgálatot teljesít, aki énekével teszi méltóbbá a búcsúzás pillanatait.

Temetés a város valamelyik temetőjében:

Az elhunyt valamely hozzátartozója akkor keresi fel az irodánkat, mikor már ismeri a temetés időpontját. Ekkor felvesszük az elhunyt adatait, megbeszéljük a szertartás részleteit. A temetésen a búcsúztató pap mellett kántor is részt vesz, aki énekével kíséri a szertartást. Temetést bármely hétköznapon vállalunk.

Hirlevél feliratkozás

* kötelező megadni

Partner oldalak