Karitász

Kikötő

Angyalföldi lelki segítő csoport

KIKÖTŐ - Az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia lelki segítő szolgálata Szolgálatunk célja, hogy segítő beszélgetésekkel, értő meghallgatással támogassuk mindazokat, akik életük valamely területén elakadással, nehézséggel küzdenek és problémáikat bizalommal meg szeretnék osztani. Segítőink között szakképzett szupervizor, coach és mentálhigiénés szakember várja a jelentkezőket. 

Jelentkezését e-mailen keresztül várjuk az angyalfoldisegitok@gmail.com címre. Segítőink ezt követően három napon belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Szolgálatunk ingyenes, adományt elfogadunk a 10700505-68728067-51200002 számlaszámra. A közlemény rovatba kérjük a Kikötő szó beírását!

Kik vagyunk?

Böröcz Ildikó

Két felnőtt gyermek édesanyja és két kisgyermek nagymamája vagyok. Közgazdászként végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, majd a bankszférában és versenyszférában dolgoztam 2015-ig. Miután mentálhigiénés szakemberként lediplomáztam a Károli Gáspár Református Egyetemen, elhatároztam, hogy segítőként szeretnék dolgozni. Három éve a Szent Mihály templom karitász csoportjának tagjaként segítő beszélgetéseket folytatok lelki elakadással, nehézségekkel küzdő embertársaimmal, akik hozzánk fordulnak. A beszélgetések témakörei szerteágazóak. Semmiképpen nem tanácsadásról van szó, hanem együttérző meghallgatásról, feltétel nélküli elfogadásról, aktív jelenlétről. Hiszek a változásban. A segítő beszélgetés célja, feladata, hogy segítsen az elakadások megszüntetésében, a segítséget kérő számára a belső erőforrásainak felfedezésében, felszabadításában.

Jákfalvi Anett 

Jákfalvi Anett vagyok, okleveles szociális munkás, szupervizor. Szociális munkás végzettséget az ELTE illetve a Semmelweis Egyetemen szereztem, szupervízori diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen. 11 éve dolgozom szociális területen. Állami és civil szervezetekben, beosztott és vezető pozícióban egyaránt kipróbáltam már magam. Mindegyik munkahelyemen a munkatársak szakmai támogatása és segítése lett a feladatom. Az én utam az lett, hogy a segítők segítője legyek. 

A szupervízióban saját szakmai környezetben való működésünk megértésére, hivatás személyiségünk fejlesztésre teszünk kísérletet. Témáink: én és a -hivatásom, -szakmai identitásom, -főnököm, -beosztottjaim, -kollégáim, -klienseim/ügyfeleim. Szupervíziót egyéni és csoportos formában egyaránt vállalok. A folyamat több alkalomból áll, általában három-négy hónapos
elköteleződést jelent.

Lipthay Endre

Nős vagyok, három gyermek édesapja. A Babér utcai Szent Mihály templom közösségi programjaiban veszünk részt. A plébánián az éves lelkigyakorlatot szervezem és beszélgető-imakört koordinálok. A történelem tanári végzettségem mellett szakképzett coach diplomával rendelkezem. A coach beszélgetés keretében és a partneri együttműködés jegyében szeretnék kísérővé válni egy olyan gondolatébresztő és kreatív folyamatban, ahol az ügyfél saját erőforrásait felfedezve inspirációt kap, hogy a legtöbbet hozza ki magából személyisége és szakmai fejlődése terén. Ezen belül kiemelten érdekelnek az önbizalom-növeléssel, konfliktus-, és stresszkezeléssel, időgazdálkodással és döntéssel kapcsolatos élethelyzetek, kérdések ill. a rájuk vonatkozó megoldások feltérképezése.

 

 

Szegleti Katalin

Szegleti Katalin vagyok, a Kikötő lelki segítő csoport szervezője. 2014-ben felnőttként keresztelkedtem. Azóta vagyok az Angyalföldi Szent Mihály templom közösségének tagja. Szociális gondozóként szenvedélybeteg emberek segítésével foglalkozom. Művelődésszervező és szociális munkás képesítésem van.

 

 

Tuza-Ritter Bernadett

Tuza-Ritter Bernadett vagyok, mentálhigiénés segítő szakember. Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen Pszichológiai tanszékén végeztem 2022-ben. Mentálhigiénés segítőként felajánlom szolgálatomat mindazoknak, akik az élet bármely területén elakadásban vannak - legyen az magánéleti, munkahelyi, vagy egészséggel, veszteséggel, gyásszal kapcsolatos nehézség - és ezt szívesen megosztanák szakemberrel, biztonságos keretek között. A segítő beszélgetéseken feltétel nélküli elfogadásra, teljes körű figyelemre és empátiára számíthat az, aki felkeres. Célom, hogy a hozzám fordulók lehetőséget kapjanak a megnyílásra, a beszélgetésből erőt meríthessenek és megújult erővel haladhassanak tovább útjukon.

 

Nagy Lívia 

Nagy Lívia vagyok, egy felnőtt és egy kamasz lány édesanyja. Közszférában dolgozom sok-sok éve. Végzettségem szerint lelkigondozó, szociológus és mentálhigiénés segítő is vagyok. Résztvevője voltam korábban Biblioterápia és Pszichodráma csoport foglalkozásoknak. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus egyetemen  irodalomterapeuta képzésén veszek részt. Segítő beszélgetést szeretnék ajánlani annak, aki úgy érzi elakadt a életben, szívesen kísérem a megoldása megtalálásában. Szedjük össze közösen a széthullott darabokat és illesszük össze, hogy megint eredeti fényében ragyogjon. Ahogy Szabó Magda írta: "Mintha volna valami izgalmasabb a földön, mint helyrehozni azt, ami elromlott, vagy helyükre tenni a széthullt darabokat, hogy megint ép legyen az egész."

 

Molnár Ágnes

Molnár Ágnes vagyok, 2023 ősze óta új tagja az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia Kikötő csoportjának. Okleveles pszichológusként ajánlok fel segítő beszélgetéseket a hozzám fordulóknak. Főállásban egy gimnáziumban vagyok iskolapszichológus Budapesten. Alapképzésemet (B.Sc. pszichológia) 2014-ben a Kölni Egyetemen szereztem meg. 2006-ban mentem ki Németországba, ott dolgoztam és tanultam. Összesen 12 évet voltam távol a hazámtól, mindenféle nehézséggel, de az önállóság és felfedezési lehetőségek szépségével együtt. 2018-ban költöztem Magyarországra, ahol még két évet tanultam pszichológiát a Károli Gáspár Ref. Egyetemen (MA pszichológia). Eredetileg Vajdaságból (Magyarkanizsa, Tisza mente) származom, ezért a kisebbségi sors és életérzés meghatározója, valamint szívügye az életemnek.

Fordulhat hozzám bizalommal, ha úgy érzi, nehezen küzd meg egyedül a mindennapjaival, ha egy ideje már szomorúság, félelmek jellemzik az életét. De gyakoriak lehetnek motivációval, célkereséssel, párkapcsolati gondokkal, teljesítménykényszerrel, munkahellyel kapcsolatos kérdések is. Sokszor az első lépést legnehezebb megtennünk. Segítséget kérni nem is olyan könnyű egy olyan világban, ahol egyre inkább az önállóságot várja el tőlünk a társadalom. Ezért csak bátoritani szeretném a hozzám fordulókat.


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató