Változások a Plébánián

2021. 08. 07.

Kedves Testvérek,

Plébániánkon augusztustól papi közösség alakult, ebből kifolyólag mostantól Válóczy József atyának és Varga Nobert atyának is otthont ad, Hodász András atya mellett. József atya a Rokolya utcai templom ellátásáért lesz felelős, Norbert atya az Angyalföldi Szent Mihály Plébánián szolgálja a híveket. Bemutatkozásuk a hírlevél csatolmányában olvasható. Isten hozta közösségünkben Józsi atyát és Norbi atyát!

Válóczy József vagyok, 1965-ben születtem, 1992 óta vagyok pap. A teológiát és filozófiát nagyrészt Rómában tanultam, és 1994 óta tanítom Esztergomban folyamatosan és ezután is (hosszabb-rövidebb ideig Piliscsabán, Budapesten és Szegeden is oktattam). Egy féléves szentendrei kápláni időszak után 18 évvel, 2012-ben kerültem újra plébániai szolgálatba, Budafok-Felsővárosra: az inkább tanári alkat és a nagyfokú tapasztalatlanság okán igen meg kellett küzdenem azért, hogy 9 év múltán az ottani közösségnek és nekem is nehéz, sírós legyen a búcsú… Bár közben sok mindent megtanultam, ígérni itt sincs merszem többet, mint amit az ottani induláskor: hogy igyekszem közös istenélmények kertésze lenni.
Varga Norbert atya vagyok, 1988-ban születtem. Teológiai tanulmányaimat az Esztergomi Szemináriumban végeztem. 2016-ban szentelt Bíboros úr pappá az Esztergomi Bazilikában. Azóta két évet voltam káplán a Szent István Bazilikában, majd az érsekségre kerültem, mint titkár és szertartó. Jelenleg Irodaigazgatóként szolgálom az Egyházmegyét és itt a plébánián a papi közösség tagjaként a híveket. Érsekségi szolgálatomban látom Egyházunk harcait, küzdelmeit, amelyek mindig arra sarkallnak, hogy Szent Pál szavait követve "legyetek állhatatosak". Remélem paptestvéreimmel közösen Krisztus ügyét fogjuk tudni előbbre vinni itt és az egész Egyházban.

© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató