Hírlevél - Nagyböjt 2. vasárnapja

2023. 03. 04.

Hírlevél - Nagyböjt 2. vasárnapja

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy 

1.   Előző héten 180 000 Ft perselypénz és 150 000 Ft adomány gyűlt össze, melyet továbbítottunk a katolikus iskolák javára. Köszönjük a Testvérek támogatását!

2.   Felhívjuk a kedves hívek figyelmét, hogy a régi OTP-s számlaszámok megszűntek!

3.   A nagyböjti időszakban péntekenként este negyed 6-tól keresztutat járunk, ezen a héten a hittanosok vezetésével.

4.   Ha szeretnél egy vidám, lelkes közösség tagja lenni, templomunk takarításában közreműködni, akkor várjuk jelentkezésedet a takaritas@szentmihaly.hu -n valamelyik szombati templomtakarításra, 9 és 11 óra között! Ha havonta, vagy kéthavonta csupán egyszer van lehetőséged csatlakozni hozzánk, az  is nagy segítséget jelent kis csapatunknak. Gyere, várunk nagy szeretettel!

5.   Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket a következő baba-mama klubra, március 9-én 10 órára a plébánia közösségi termébe. A téma: Sára története, amihez a Teremtés könyvét a 11-23. fejezetig olvassátok el.

6.   A társasklub következő alkalma március 18-án délután 4 órakor kezdődik, rendhagyó módon a Rokolya utcai plébánián a Mária teremben. Egészen este 10-ig tart. Csatlakozni bármikor lehet. Lesznek játékok, beszélgető társak. Szeretettel vár minden korosztályból minden érdeklődőt Borsó Bence és Osvai Zoli. Részletek, pontos információk a plébánia Facebook oldalán.

7.   Plébániánk lelki segítő csoportja Kikötő néven megújult. Kibővült segítő csapattal, mentálhigiénés szakemberrel, coach-csal és szupervízorral várjuk az érdeklődőket. Elérhetőségünk a honlapon és a hirdetőn kihelyezett plakáton található.

8.   Segítsünk együtt! Tartós élelmiszer gyűjtést szervezünk a böjti időszak alatt. Ezúttal a környéken élő rászoruló családoknak juttatjuk el az adományokat, az Angyalföldi Karitász csoport önkénteseinek segítségével. A gyűjtés március 31-ig tart, az adományokat a sekrestyébe várjuk. Támogatásaitokat előre is köszönjük!

9.   A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség újra önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Főegyházmegye területén lévő budapesti, esztergomi, visegrádi és pomázi kórházakba. A soron következő képzés 2023. április 1-jén indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között március 27-ig

10.  Leskó Zoltán kántorunk a nagyheti liturgiákhoz várja az akár képzett, akár képzetlen jó énekhangú testvérek jelentkezését személyesen nála, vagy a leskoz@proton.me email címén. Segítsük képességeinkkel közösségünket, hogy méltón dicsérhessük Isten nagy tetteit!

11. Varga Norbi atya vezetésével augusztus 11. és 16. között zarándoklatot hirdetünk Fatimába, Portugáliába. Részletes program a sekrestyében és az irodán érhető el. Bővebb információ és jelentkezés Kuzmányi István diakónusnál lehetséges. 

12  Elhunyt Lukács László a Vigília folyóirat főszerkesztője, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola alapító, emeritus rektora. Az Új Emberben Európai keresztény, magyar világpolgár címmel emlékeznek a piarista szerzetesre.

13  Isten éltesse névnapja alkalmából Komjáti-Schreck Ildikót, Széles Ildikót, Farkas IldikótÚjváry-Radics Tamást, Frankó Tamás atyát, Kovács Zoltán atyát és Szick Zoltánt!


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató