Hírlevél - Nagyböjt 1. vasárnapja

2023. 02. 26.

Hírlevél - Nagyböjt 1. vasárnapja

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy 

 1. Előző héten 183 000 Ft perselypénz és 39 000 Ft adomány gyűlt össze. Köszönjük a Testvérek támogatását! A most vasárnapi persely adományunkat a katolikus iskolák javára továbbítjuk.
 2. A nagyböjti időszakban péntekenként este negyed 6-tól keresztutat járunk, ezen a héten a ministránsok vezetésével.
 3. A héten elsőcsütörtök, az esti szentmisét azokért a magzatokért ajánljuk fel, akiket az abortusz veszélye fenyeget, továbbá a szentmise után dicsőítő szentségimádást tartunk.
 4. A héten elsőszombat, az esti szentmisét követően ünnepélyesen imádkozzuk a Rózsafüzért.
 5. Jövő vasárnap, a hónap első vasárnapján délben karitász csoportunk ismét vendégül látja hajléktalan rászoruló testvéreinket a Rokolya utcai plébánián. Szeretettel fogadnak és előre is köszönnek minden segítséget!
 6. A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség újra önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Főegyházmegye területén lévő budapesti, esztergomi, visegrádi és pomázi kórházakba. A soron következő képzés 2023. április 1-jén indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között március 27-ig
 7. Leskó Zoltán kántorunk a nagyheti liturgiákhoz várja az akár képzett, akár képzetlen jó énekhangú testvérek jelentkezését személyesen nála, vagy a leskoz@proton.me email címén. Segítsük képességeinkkel közösségünket, hogy méltón dicsérhessük Isten nagy tetteit!
 8. Idén is folytatódik a liturgikus körtánc tanítás! Szeretettel várjuk az érdeklődőket vasárnap 16:30-kor a plébánia közösségi termébe!
 9. Neves színészek közreműködésével passió-színdarabot készítünk elő, amelyet nagypénteken tervezünk bemutatni. Ehhez keresünk vállalkozó kedvű szereplőket, akár szöveges szerepre is, valamint segítőket. Jelentkezni február 27-ig lehet a plébánia email-címén.
 10. Varga Norbi atya vezetésével augusztus 11. és 16. között zarándoklatot hirdetünk Fatimába, Portugáliába. Részletes program a sekrestyében és az irodán érhető el. Bővebb információ és jelentkezés Kuzmányi István diakónusnál lehetséges.
 11. A kutyás egységek öt napon keresztül egymást váltva kutattak az áldozatok után a földrengés sújtotta Törökországban. Hosszú küzdelem eredményeként egy túlélőt is kiemeltek a romok közül. A Katolikus Karitász mentőmisszió munkájáról Marosi Antal, a csapat szóvivője nyilatkozott az Új Embernek.
 12. Isten éltesse születésnapja alkalmából Pálla Dórát, Kopka Erzsébetet, Regele Györgyöt, Szokoly Zsuzsát, Vámosi Anikót és Vörös Boglárkát!

© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató