Hírlevél - Advent 2. vasárnapja

2021. 12. 04.

Hírlevél - Advent 2. vasárnapja

Szeretettel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy 

 1. Előző héten 179 000 Ft perselypénz és 105 000 Ft adomány gyűlt össze. Köszönjük a hívek támogatását!
 2. Hétfőtől péntekig reggel 6 órakor rorate szentmiséket tartunk a Szent Mihály templomban, 7 órakor pedig a Rokolya utcai templomban is. A hét eleji reggeli misék helyett lesznek a rorate misék. Csütörtökön, pénteken és szombaton az esti misék természetesen meg lesznek tartva.
 3. Most vasárnap, a 9 órai szentmise végén várjuk a Mikulást!
 4. Idén is elindult az Adventi Kalendárium az Angelus youtube csatornáján
 5. December 12-én 8:00 órakor lesz a következő ovis mise a templomban. Várjuk sok szeretettel a 0-6 éves korosztályt és szüleiket.
 6. Az Ifi Klub december 12-én vasárnap a 9 órai mise után tartja az adventi vásárát, a templom bejárata előtt.
 7. Idén karácsonykor arra hívunk, hogy egy játékodat add ajándékba egy szegény gyermeknek. Az újszerű és még másnak is örömet okozó játékodat december 19-ig várjuk a sekrestyében és plébánián. Az adományokat Ságújfalun várják, ahol a faluban folyamatosan jelen lévő Szent Ferenc Szegényeinek Alapítvány (kuratóriumi elnök Beer Miklós püspök) juttatja el a legrászorultabbaknak.
 8. Az Angyalföldi karitász elindította Hívj meg egy családot karácsonyi ebédre! nevű kezdeményezését. A program célja, hogy a rászoruló családoknak, egyedülállóknak segítsünk egy tál meleg étellel Karácsony alkalmából. December 22-én töltött káposztát és bejglit juttatunk el önkénteseink segítségével számukra. Amennyiben te is meghívnál egy családot ebédre, vagy hozzájárulnál a kezdeményezéshez, keresd meg az Angyalföldi Karitászt a Facebookon vagy e-mailben, hogy közösen segíthessünk nekik! További részletek, itt!
 9. Örömvasárnap este a szentmise után (alig 8 percben) szeretnénk élő adventi koszorút formálva körtáncot bemutatni a templomban! Sok ezer éves, nemzedékről nemzedékre forgó táncrend sodrába hívunk Titeket nézőként. A Várakozás hangjait Izajás próféta és az Énekek éneke eredeti nyelvén a Cantate Domino zenekar, és klarinéton Nedeczky Julcsi csendítik fel. Jöjjetek bátran közelebb, ne fussatok el! -Köreink középpontjában Jézus, az Üdvösség Kútfeje áll. Maradjatok kicsit velünk 12-én, közvetlenül a szentmise után!
 10. Tartósélelmiszer-gyűjtést szervezünk, a Karácsonyt megelőző hetekben. Az adományokat a plébánia karitász csoportjának tagjai továbbítják a rászoruló családoknak. A felajánlott élelmiszereket a sekrestyében gyűjtjük. Köszönjük a támogatásotok!
 11. Idén is elindult plébániánkon a segítő beszélgetés szolgálat: szociális munkással, mentálhigiénés szakemberrel és pszichológussal is van lehetőség beszélgetni. Időpont egyeztetésre az angyalfoldisegitok@gmail.com email címen van lehetőség.
 12. Előzetesen hirdetjük, hogy (amennyiben a vírushelyzet megengedi) december 18-án, szombaton 16 órai kezdettel tartjuk az egyházközség hagyományos nyugdíjas karácsonyváró ünnepségét, a plébánia közösségi termében. Ebben az évben, tekintettel a járványhelyzetre, süteményről és üdítőről az egyházközség gondoskodik. A rendezvényre szeretettel várjuk az egyházközség nyugdíjas korú tagjait. Részvétel kizárólag maszkkal és védettségi igazolvánnyal lehetséges.
 13. A Szent József-év lezárása alkalmából interjú olvasható Barsi Balázs ferences szerzetessel az Új Ember legfrissebb lapszámában apaságról, szeretetről, örömről, szenvedésről.
 14. A héten kedden Szent Ambrus püspököt és egyháztanítót, szerdán A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatását ünnepli liturgiájában az Anyaszentegyház.
 15. Isten éltesse születésnapja alkalmából Ujváry-Radics Tamást, valamint névnapja alkalmából Brusznyiczki Borit.

© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató