Hirdetések - Nagyböjt 2. vasárnapja

2024. 02. 26.

Hirdetések - Nagyböjt 2. vasárnapja

 

 1. Előző héten 210 000 Ft perselypénz és 17 000 Ft adomány gyűlt össze. Köszönjük a Testvérek támogatását!

 2. A most vasárnapi perselyadományokat a katolikus iskolák javára továbbítjuk; szeretettel kérjük és előre is köszönjük a Testvérek támogatását!

 3. Nagyböjt péntekjein az esti szentmise előtt, 17.15-től keresztutat járunk, ezen a héten a hittanosok vezetésével.

 4. A héten elsőszombaton az esti szentmise után ismét lesz ünnepélyes rózsafüzér-imádság.

 5. Ugyancsak szombaton 17.30-tól a Rokolya utcai templomban a plébánia missziós éve keretében Taizé-i imaest lesz.

 6. A jövő vasárnap elsővasárnap, karitász-csoportunk délben ismét megvendégeli hajléktalan rászoruló testvéreinket a Rokolya utcai plébánián. Szeretettel fogadnak és előre is köszönnek minden segítséget.

 7. Március 9-én, szombaton a családoknak szervezünk kirándulást és közös keresztutat Vácra; jelentkezni március 2-áig lehet emailben vagy személyesen.

 8. A nagyheti passiókhoz és az ünnepi szertartásokhoz várjuk énekelni tudó és vágyó Testvérek jelentkezését. A próbákat nagyböjt csütörtökjein 18.45 és 20.30 között tartjuk a plébánia Mester Jenő termében.

 9. Az idei nagyböjtben is folytatódik az orgona felújítása. A tavalyi szerkezeti javítások után idén a játszóasztal billentyűzetének felújítására kerül sor, amely mintegy két hétig tart, és ez idő alatt nem fog szólni az orgona. Még az idén felújításra kerül továbbá a sípanyag egy része is, amely nem okoz majd zavart a misék orgonás kíséretében.

 10. Idén is meghirdette a Püspöki Kar a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést: a jövő vasárnaptól egy hétig várjuk szeretettel a Testvérek felajánlásait, amelyeket a helyi rászorulók között oszt majd szét karitász-csoportunk; előre is köszönjük az adományokat!

 11. plébániai családos tábor az idei évben a Mátrában Bagolyirtáson lesz augusztus 1-4. között, csütörtöktől vasárnapig. Részletek hamarosan.

 12. Néhány testvérünk kezdeményezte a bejárat melletti Szent Rita kép helyére egy szobor állítását: ennek elkészítéséhez (450ezer Ft-ba kerülne) szeretettel kérik a Testvérek hozzájárulását, és előre is köszönik.

 13. Az Új Ember legfrissebb számában beszélgetés olvasható Deák Hedvig domonkos nővérrel, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanárával, aki a hétszázötven évvel ezelőtt elhunyt Aquinói Szent Tamásról, teológiai-filozófiai munkásságáról beszél.

 14. Isten éltesse születésnapja alkalmából Pálla Dórát, Gombos KornéltVámosi Anikót és Vörös Boglárkát, valamint mindazokat, akik a héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat.


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató