Hirdetések - Évközi 6. vasárnap

2024. 02. 12.

Hirdetések - Évközi 6. vasárnap

 

 1. Előző héten 235 000 Ft perselypénz és 35 000 Ft adomány gyűlt össze. Köszönjük a Testvérek támogatását!

 2. Köszönet mindazoknak, akik a családi farsang szervezésében és lebonyolításában részt vettek!

 3. A héten elkezdődik a nagyböjt: hamvazószerdán reggel 6.45-kor és este 6 órakor is lesz szentmise. Hamvazkodni jövő vasárnap is lesz lehetőség.

 4. Hamvazószerda szigorú böjti nap: tartózkodjunk a hús fogyasztástól, valamint a 18 és 60 év közöttiek csak háromszor étkezhetnek, egyszeri jóllakással.

 5. Nagyböjt péntekjein az esti szentmise előtt, 17.15-től keresztutat járunk, ezen a héten a rózsafüzér-társulat vezetésével.

 6. A héten szombaton az esti szentmise után lesz filmklub.

 7. Február 18-án, vasárnap 17 órától ötalkalmas jegyesoktatás indul a plébánián Kuzmányi István diakónus vezetésével. Az oktatásra azokat várjuk, akik az idei évben szeretnének szentségi házasságot kötni. Jelentkezni az első órán való megjelenéssel lehet.

 8. A Házasság Hete jegyében lelkinapot hirdetünk házaspároknak február 17-ére (szombat), 9-től 17 óráig a Rokolya utcai plébánia közösségi termébe, Gregor Gábor és Ági, valamint Ruskó Norbert atya vezetésével. Jelentkezni február 11-éig lehet a hazaslelkinap2@gmail.com email-címen.

 9. A Házasság Hete jegyében hálaadó szentmisére és ünnepi vacsorára hívjuk a jubiláns házaspárokat (akik öttel osztható kerek évfordulót ünnepelnek). A helyi anyakönyvből kigyűjtöttük azokat, akik itt kötöttek házasságot, ők egy névre szóló meghívót találnak a templom végében. Akik nem itt házasodtak, de kerek évfordulót ünnepelnek, vegyenek bátran egy nem névre szóló borítékot. A vacsora időpontja: február 24. szombat 19 óra.

 10. missziós év keretében a Rokolya utcai plébánia közösségi termében Pál Feri atya tart előadást február 18-án, vasárnap du. 4 órától “Eredményesen és hatékonyan az evangelizációban” címmel. Az előadás után kiscsoportos beszélgetésre hívjuk a résztvevőket.

 11. A nagyheti passiókhoz és az ünnepi szertartásokhoz várjuk az énekelni tudó és vágyó hívek jelentkezését. A próbákat nagyböjt csütörtökjein 18.45 és 20.30 között tartjuk a plébánia Mester Jenő termében.

 12. Még lehet jelentkezni a római zarándoklatra a Via Sacra utazási iroda honlapján.

 13. Az Új Ember legfrissebb lapszámában a Betegek világnapja alkalmából három interjú olvasható: Bíró László püspökkel, aki több mint 900 napig volt fekvőbeteg kórházban az elmúlt időszakban, Király Eszter íróval beteg kisgyermekük neveléséről és Göbel Ágostonnal, aki fiatalként jelenleg is a rákbetegségével küzd.

 14. Isten éltesse születésnapja alkalmából Karas Emmát, és mindazokat, akik a héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat.


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató