Hirdetések - Évközi 5. vasárnap

2024. 02. 04.

Hirdetések - Évközi 5. vasárnap

 

 1. Előző héten 154 000 Ft perselypénz és 23 000 Ft adomány gyűlt össze. Köszönjük a Testvérek támogatását!

 2. Február 11-én, vasárnap, a 11 órás misében ünnepélyesen kiszolgáltatjuk a betegek szentségét, amelyet minden 60 év feletti és súlyos beteg testvérünk felvehet, aki erre gyónással felkészült.

 3. Február 11-én, a Házasság Hete kezdetén, a szentmisék végén megáldjuk a házaspárokat.

 4. Szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket plébániáink közös családi farsangjárafebruár 10-én du. 4 órára a Rokolya utcai plébánia közösségi termébe. A belépő sütemény vagy üdítő, illetve szeretettel várjuk a Testvérek tombolatárgy-felajánlásait a sekrestyében. A szervezők kifejezetten buzdítják a családokat közös jelmez kitalálására!

 5. Február 18-án, vasárnap 17 órától ötalkalmas jegyesoktatás indul a plébánián Kuzmányi István diakónus vezetésével. Az oktatásra azokat várjuk, akik az idei évben szeretnének szentségi házasságot kötni. Jelentkezni az első órán való megjelenéssel lehet.

 6. A Házasság Hete jegyében lelkinapot hirdetünk házaspároknak február 17-ére (szombat), 9-től 17 óráig a Rokolya utcai plébánia közösségi termébe, Gregor Gábor és Ági, valamint Ruskó Norbert atya vezetésével. Jelentkezni február 11-éig lehet a hazaslelkinap2@mail.com email-címen.

 7. A Házasság Hete jegyében hálaadó szentmisére és ünnepi vacsorára hívjuk a jubiláns házaspárokat (akik öttel osztható kerek évfordulót ünnepelnek). A helyi anyakönyvből gyűjtöttük ki azokat, akik itt kötöttek házasságot, ők egy névre szóló meghívót találhatnak a templom végében egy borítékban. Akik nem itt házasodtak, de kerek évfordulót ünnepelnek, vegyenek bátran egyet a nem névre szóló borítékok közül. A meghívó tartalmaz információt a jelentkezéssel kapcsolatban. A vacsora időpontja: február 24. szombat 19 óra.

 8. missziós év keretében a Rokolya utcai plébánia közösségi termében Pál Feri atya tart előadást február 18-án, vasárnap du. 4 órától “Eredményesen és hatékonyan az evangelizációban” címmel.

 9. Az angyalföldi plébániák lelkigyakorlata idén a február 23-25-i hétvégén kerül megrendezésre Leányfalun a Szt. Gellért Lelkigyakorlatos házban, melynek előadója Fábry Kornél püspök atya lesz. További részletek és a jelentkezéssel kapcsolatos információk a bejáratnál, a hirdetőtáblán találhatók.

 10. A nagyheti passiókhoz és az ünnepi szertartásokhoz várjuk az énekelni tudó és vágyó hívek jelentkezését. A próbákat nagyböjt csütörtökjein 18.45 és 20.30 között tartjuk a plébánia Mester Jenő termében.

 11. Továbbra is szeretettel várjuk a Testvérek jelentkezését lakásszentelésre, emailben vagy személyesen a sekrestyében.

 12. Norbi atya vezetésével plébániai zarándoklatra indulunk Rómába repülővel, csatlakozva az MKPK által meghirdetett nemzeti zarándoklathoz, hálaadásul Ferenc pápa apostoli látogatásáért. A részletes program a sekrestyében elérhető, jelentkezni a Via Sacra zarándokutazási iroda honlapján lehet.

 13. Tavaly év végén Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes Argentínában járt, a Szentatya szülőhazájában élő magyar katolikusokat látogatta meg. Útjának tapasztalatairól beszélgettek vele az Új Ember legfrissebb lapszámában.

 14. Isten éltesse névnapja alkalmából Szickné Ágotát és Pálla Dórát, születésnapja alkalmából Blaskovics Milánt, és mindazokat, akik a héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat.


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató