Hirdetések - Évközi 30. vasárnap

2023. 10. 29.

Hirdetések - Évközi 30. vasárnap

 

 1. Előző héten 185 000 Ft perselypénz és 55 000 Ft adomány gyűlt össze, melyet továbbítottunk a missziók javára. Köszönjük a Testvérek támogatását!
 2. Kedden reggel igeliturgia lesz.
 3. Kedden este a felnőtt hittan elmarad.
 4. Mindenszentek és halottak napja okán az urnatemető október 28. és november 2. között reggel 8 és este 19 óra között lesz nyitva. Ezen időszak alatt a templom bejáratánál és az urnatemető lejáratánál kihelyezünk egy-egy perselyt, amelybe név és adomány bedobásával szentmiséket mondathatunk elhunyt szeretteinkért.
 5. Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep, reggel 10 és este 6 órakor lesz szentmise. Az esti mise után Lucernáriumot végzünk az elhunytakért.
 6. Halottak napján este 6 órakor lesz szentmise. Ez a nap elsőcsütörtök, az esti szentmise után lesz dicsőítő szentségimádás.
 7. November 3-án pénteken, az esti szentségimádás után 19 órától, az Adorate kórus ad egy rövid, fél órás hangversenyt, amely tematikáját illetően zenés imádság lesz elhunytjainkért. Szeretettel várjuk rá a kedves testvéreket!
 8. A héten szombaton az esti szentmise után ünnepélyes elsőszombati rózsafüzér-imádság lesz.
 9. A jövő vasárnap elsővasárnap: délben karitász-csoportunk megvendégeli hajléktalan rászoruló testvéreinket. Szeretettel fogadnak és előre is köszönnek minden segítséget.
 10. 2023. november 18-án, szombaton, buszos plébániai zarándoklatra indulunk a Nógrád vármegyei Csesztvére. A zarándoklat során megismerkedünk a Madách-kúriával, felidézzük a 200 éve született író alakját és főművét, az Ember tragédiáját, emlékezünk a 10 éve elhunyt Vigyázó Miklós atyára is, aki korábban a falu plébánosa volt, megismerkedünk Tours-i Szent Márton alakjával, és szentmisét ünneplünk a tiszteletére felszentelt középkori templomban. A zarándoklat lelki vezetője: Válóczy József atya. Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus. Támogatott részvételi díj: 4.000.- Ft/fő Jelentkezés: a sekrestyében, a részvételi díj megfizetésével egyidőben.
 11. Hamarosan megkezdjük a karácsonyi pásztorjátékra a felkészülést Klemencsics István vezetésével. A próbák vasárnaponként 15:30-17:30 között lesznek a templomban. Az első próba, mely egyben a szereposztó is lesz, 11.12-én, vasárnap lesz. Óvodás és iskolás szereplők jelentkezését egyaránt várjuk a sekrestyében elhelyezett jelentkezési lapon 11.05-ig!
 12. Varga Kapisztrán ferences szerzetest, az esztergomi Ferences Gimnázium elöljáróját és a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében a lelkigondozó-képzés egyik alapítóját az Új Emberben a gyászfeldolgozásról kérdezik Mindenszentek ünnepe és Halottak napja közeledtével.
 13. Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik születésnapjukat, névnapjukat vagy házassági évfordulójukat.

© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató