Hirdetések - Évközi 29. vasárnap

2023. 10. 23.

Hirdetések - Évközi 29. vasárnap

 

1. Előző héten 177 000 Ft perselypénz és 34 000 Ft adomány gyűlt össze. A mai vasárnapon a missziók javára gyűjtünk. Köszönjük a Testvérek támogatását!
2. Október a rózsafüzér hónapja, szeretettel bátorítjuk a Testvéreket, hogy ha tehetik, kapcsolódjanak be a Rózsafüzér Társulat napi rózsafüzér-imádságába (hétfő-szerda, szombat: szentmisék után, csütörtök-péntek: szentmisék előtt, vasárnap: a reggeli 7-es szentmise után). A társulat egyben tagfelvételt is hirdet. Jelentkezni Norbi atyánál, illetve a sekrestyében lehet, név és telefonszám leadásával.
3. Kedden a bibliaóra elmarad. Legközelebb november 7-én, kedden lesz.
4. Október 24-én 10 órától, Vigyázó Miklós atya születésének 80. évfordulója alkalmából, a kerületi önkormányzat ünnepséget rendez Miklós atya emléktáblájánál.
5. A Baba-mama klub következő alkalma október 26-án, csütörtökön 10 órakor kezdődik a plébánia közösségi termében.
6. Mindenszentek és halottak napja okán az urnatemető október 28. és november 2. között reggel 8 és este 19 óra között lesz nyitva. Ezen időszak alatt a templom bejáratánál és az urnatemető lejáratánál kihelyezünk egy-egy perselyt, amelybe név és adomány bedobásával szentmiséket mondathatunk elhunyt szeretteinkért.
7. Mindenszentek ünnepe parancsolt ünnep, reggel 10 és este 6 órakor lesz szentmise. Az esti mise után Lucernáriumot végzünk az elhunytakért. Halottak napján este 6 órakor lesz szentmise.
8. 2023. november 18-án, szombaton, buszos plébániai zarándoklatra indulunk a Nógrád vármegyei Csesztvére. A zarándoklat során megismerkedünk a Madách-kúriával, felidézzük a 200 éve született író alakját és főművét, az Ember tragédiáját, emlékezünk a 10 éve elhunyt Vigyázó Miklós atyára is, aki korábban a falu plébánosa volt, megismerkedünk Tours-i Szent Márton alakjával, és szentmisét ünneplünk a tiszteletére felszentelt középkori templomban. A zarándoklat lelki vezetője: Válóczy József atya. Zarándoklatvezető: Kuzmányi István diakónus. Támogatott részvételi díj: 4.000.- Ft/fő Jelentkezés: a sekrestyében, a részvételi díj megfizetésével egyidőben.
9. Hamarosan megkezdjük a karácsonyi pásztorjátékra a felkészülést Klemencsics István vezetésével. A próbák vasárnaponként 15:30-17:30 között lesznek a templomban. Az első próba, mely egyben a szereposztó is lesz 11.12-én, vasarnap lesz. Óvodás és iskolás szereplők jelentkezését egyaránt várjuk a sekrestyében elhelyezett jelentkezési lapon 11.05-ig!
10. Október 18-án helyezték örök nyugalomra Sólyom László egykori köztársasági elnököt. Az Új Ember legfrissebb számában Vecsei Miklós, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke személyes hangvételű emlékezését olvashatjuk.

© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató