Bemutatkozik új kántorunk, Leskó Zoltán

2023. 01. 08.

Gyermekkorom meghatározó része volt a Szent Mihály templomban eltöltött idő. Rendszeresen ministráltam, illetve részt vettem különböző közösségi programokon. Ugyanakkor édesanyám volt itt a takarító, akinek rendszeresen besegítettem. Szombatonként takarítottuk a templomot, csütörtökönként a plébániaépületet. Aztán itt kaptam meg életem első igazán felelősségteljes feladatát: a sekrestyés, Kalász Ákos szabadnapjain, hétfőn és szombaton este segítenem kellett a sekrestyés feladatok ellátásába

A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában végeztem a középiskolát, ott is kezdtem először orgonálni, majd külön képzés keretein belül egyházzenét tanulni. A középiskola elvégzése után a Zeneakadémia egyházzene szakán tanultam tovább, ott is szereztem diplomát.

2011 Mindenszentek ünnepén lettem állandó kántor a budai Magyar Szentek Templomában, ahol a 2022-es év utolsó napjáig bezárólag több, mint 11 évet töltöttem el. Ez az időszak éveim számának az egyharmada, minden szempontból számottevő idő, így nagy nyomot hagyott életemben. Szerencsére végig jó viszonyban voltam az ottani papsággal és a kedves testvérekkel és feladataim végzésekor mindig törekedtem a tőlem telhető legjobbat nyújtani.

Most változás izgalmával ugyan, de úgy érzem ugyanazzal a lelkesedéssel kezdem meg itteni feladataim ellátását, mint ahogyan azt a Magyar Szentekben végeztem. Úgy mondják, hogy aki énekel, az kétszeresen imádkozik. A kántornak pedig az a legnagyobb dicséret, ha a „nép” énekel. Remélem elnyerem a kedves testvérek bizalmát és sokat fogunk együtt énekelni.

 

 

 


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató