„Áldásokkal teli hét volt” – Ilyen volt a 2021-es Nagytáborunk

2021. 10. 06.

Ilyen volt plébániánk nyári tábora

Az öt napos táboron közel 140-en vettek részt. A programok összeállításakor az önkéntes szervezők arra törekedtek, hogy a lelki feltöltődésre, az aktív programokra és az ismerkedésre is jusson elegendő idő.

Mindenki örömmel vett részt az ügyességi-, és sportfeladatokban, amikor pedig besötétedett, csillagnézésre indultunk a zarándokközponthoz közeli, II. János Pál pápa téren található kilátóhoz.

Az esti órákban rendezett csendes szentségimádás, a lelkiösvény, valamint a közbenjáró imádság segített abban, hogy mindannyian közelebb kerülhessünk Istenhez, és hálát adhassunk közösségünkért, papjainkért.

Természetesen nem múlhat el Nagytábor strandolás nélkül! Míg délelőtt Nyíregyháza utcáin, terein versenyeztek a csapatok, addig délután a lazításé és a vízi pisztolyoké volt a főszerep.

 „Gyertek, építsük fel!” – így szólt táborunk idei jelmondata. Ez a néhány nap remek alkalom volt arra, hogy erősítsük a közösségünket és az istenkapcsolatunkat.

A táborról mondták:

 „A máriapócsi Nagytábor egy igazi testi, lelki szellemi feltöltődés volt az egész családom számára. Az a hely, valami egészen különleges erővel bír. A szervezők fantasztikus munkájának köszönhetően volt lehetőségünk városi vetélkedőn részt venni, strandolni, előadásokat hallgatni, közösen zenélni, sportolni es sok sok új és jó embert megismerni. Le a kalappal előttük és András atya előtt, hogy ilyen közösség épül köré. Áldásokkal teli hét volt, aminek a megkoronázása számomra a szentségimádás volt, ahol csendben, Isten jelenlétében lehetett együtt az egész közösség. Azt az estét sosem felejtem el.” – Kriszti

„A plébániai Nagytáborok középpontja a közösségépítés. Jó lehetőség arra, hogy új embereket ismerjünk meg a közösségből, és elmélyítsük a meglévő kapcsolatokat. Jézushoz közelebb lépve, egymáshoz is közel kerülünk. Játék és lelki utazás" - Zoli

A Nagytáboron készült fotók itt nézhetőek meg!


© 2021 Angyalföldi Szent Mihály Plébánia     Adatkezelési tájékoztató