HirdetésekMiserendUrnatemetőPlébániai ügyintézésIskolai hitoktatásZarándoklatÁllandó programokLelkipásztorainkVilági tisztségviselőkMinistránsokKaritászTemplomunk történeteSzent MihályGalériaEmlékezünkLinkgyűjteményTámogatásBérlésElérhetőségekFacebook oldalunkYouTube csatornánk

Támogatás

Átutalás: 11713005-20035891
Paypal:
logo

Angyalföldi Szent Mihály Plébánia

Angyalföldi Szent Mihály Plébánia

Zarándoklat archívum

2015. december 10.

A II. Vatikáni Zsinat fontos és minden kor kereszténye számára aktuális felismerése, hogy az Egyház, Isten népe, az út, illetve az úton levés mint állapot (a zarándoklat) összetartozik, mely ekképpen kerül megfogalmazásra: Az Egyház Isten zarándokló népe.

Ez azt jelenti, hogy van jövőnk és célunk. Még nem értünk célba. Az út a világon és annak ideiglenes céljain túl vezet minket, a jövőbe, de egyúttal vissza is vezet minket eredetünkhöz. És nem utolsó sorban: a zarándokutunk közös út, ahogy Miklós atya sokszor megfogalmazta: ha egymáshoz közelebb kerülünk, akkor Jézus Krisztushoz is közelebb jutunk!

E lapon azon túl, hogy magunkat ajánljuk, szeretnénk a Kedves Olvasó figyelmébe ajánlani mindazt, amit zarándoklatnak nevezünk és Közösségünk életében fontosnak tartunk. Amikor közösen útnak indulunk nem is vagyunk pontosan tisztában, hogy mi vár ránk, miért is fontos ez, de valahol legbelül érezzük, hogy Isten zarándokló népeként, megkülönböztetve a „szürke hétköznapoktól” egészen szorosan együtt járjuk az egyébként külön, de mégis közös utunkat. Az együtt töltött pár nap megváltoztatja életünket: jelképesen megállítva az időt, bepillanthatunk és megtapasztalhatjuk a Nagy(betűs), közös Zarándokútat.

Célunk az ismeretek, egyéni lelki élmények megtalálásán és megosztásán túl, a másik emberhez, személyhez való (oda)fordulás – ami sokszor az egyházi év „sodrásában” elmarad, vagy nem tud kellő képen elmélyülni. És ezáltal, nem utolsó sorban önmagunkra is rátalálhatunk...

Útjaink során tudatosan – ahogy az egyes emberi személyben is együtt van és elválaszthatatlan – a kulturális és lelki élmények, melyek együttese hat ránk, nem választjuk szét, egymástól el őket. Hasonlóan, ahogy egymáshoz tartozik és együttesen segítve kiegészíti személyiségünk fejlődését az imádság, a munka, az öröm, a bánat, ugyanúgy zarándokútjainkon egymás mellett létezik illetve „együtt-él” a rózsafüzér, a közös szentmise megünneplése, a városnézés, az épített örökségre, vagy egy, az adott helységhez kapcsolódó művész, alkotó ember életére való rácsodálkozás.

Az Angyalföldi Szent Mihály Egyházközség életében az elmúlt évek gyakorlata nyomán, minden évben egy tavaszi (május hónap) külföldi, és egy őszi (október hónap) belföldi zarándoklat kerül megszervezésre. Útjaink egy- és három napos terjedelemben valósulnak meg. Az elmúlt években közösen az alábbi helyszínekre zarándokoltunk el, az egyházközség világi elnökének szervezésben.

2007 – Mariazell és Heiligenkreuz (2 nap)

2008 – tavasz: Wadovice, Czestochowa, Kalwaria Zebrzydowska, Krakkó (3 nap)

– ősz: Majk, Pannonhalma, Győr, Herend (2 nap)

2009 – tavasz: Érmindszent, Nagyenyed, Gyulafehérvár, Nagyszeben, Torda, Kolozsvár (3 nap)

– ősz: Márianostra, Nagybörzsöny, Vác (1 nap)

2010 – tavasz: Rimaszombat, Sajógömör, Csetnek, Kassa, Jászó (2 nap)

– ősz: Szekszárd, Palkonya, Máriagyűd, Pécs (2 nap)

2011 – tavasz: Telc, Prága (3 nap)

- ősz: LISZT zarándoklat (1 nap) Doborján, Lók, Sopron

2012 - tavasz: Bécs (1 nap)

- ősz: Arad (1 nap)

2013 - tavasz: Szeged (1 nap)

- ősz: Felvidék - Szentantal, Selmecbánya, Garamszentbenedek

Újabb

Hirlevél feliratkozás

Partner oldalak