Angyalföldi Szent Mihály Plébánia
ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP
2016. február 7.
 1. A vasárnapi szentmisék után Szent Balázs püspök és vértanúra emlékezve, Balázs-áldásban részesülhetnek a jelenlévők.
 2. Ezúton mondunk hálás köszönetet mindenkinek, akik a farsangi rendezvények szervezésében és lebonyolításában segítettek. Isten fizesse meg fáradozásaikat!
 3. Az elsőáldozásra való felkészülés idén február 9-én, kedden délután 5 órakor kezdődik. Várjuk azoknak a gyerekeknek a jelentkezését, akik legalább 3. osztályosok, legalább 2 éve részesülnek hitoktatásban, és vasárnaponként rendszeresen részt vesznek a szentmisén. Az elsőáldozás május 22-én vasárnap délelőtt 10 órakor lesz, az első gyónás egy nappal előtte. Mindkettőnek feltétele a keddi felkészítőkön és a vasárnapi szentmiséken való rendszeres részvétel.
 4. A héten szerdán Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete. E napon szigorú böjt és hústilalom van. 18 éves kor és 60 éves kor között háromszor szabad étkezni, és egyszer lehet jóllakni. A hústilalom 14 éves kortól életünk végéig tart hamvazószerdán és a nagyböjti időszak péntekjein. Hamvazószerdán az esti ½7-es szentmise keretében elvégezzük a hamvazás ősi szertartását, amelyben jövő vasárnap is részesülhetnek a Testvérek.
 5. A hónap 2. péntekén, február 12-én este 9 órakor folytatódik az apák-férfiak imaköre. Rózsafüzér és csendes imádság lesz a templomban, amelyre szeretettel várunk minden apát és férfi hívőt.
 6. Február 21-én vasárnap a ½11-es szentmisében ünnepélyesen kiszolgáltatjuk a Betegek szentségét. A szentségben azok részesülhetnek, akik előtte szentgyónást végeznek, valamint tartós betegségben szenvednek, komolyabb orvosi beavatkozás előtt állnak vagy elmúltak 60 évesek.
 7. Plébániánk tavaszi zarándoklatára a sekrestyében lehet jelentkezni, 10.000 Ft előleg befizetésével.
 8. Felhívjuk a kedves Testvérek figyelmét, hogy az idei évben is lehetőség van arra, hogy a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásával támogassuk Egyházunkat. Kérjük a Testvéreket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, és az adóbevalláskor a rendelkező nyilatkozatukkal támogassák a Magyar Katolikus Egyházat. Kérjük, hogy aki az adókedvezmények miatt nem fizet személyi jövedelemadót, a második egy százalékról, amely az egyház számára felajánlható rész, mindenképpen rendelkezzen, mert a „0Ft-os” felajánlásokat is regisztrálják, és figyelembe veszik az egyházak állami támogatásának megállapításánál.
 9. A héten pénteken a Lourdes-i Boldogságos Szűz Máriát ünnepli liturgiájában az Anyaszentegyház.
 10. Isten éltessen minden Aranka, Jutocsa, Abigél, Elvira, Marietta, Lívia, és Linda nevű testvérünket, és mindazokat, akik a héten ünneplik születésnapjukat, vagy házassági évfordulójukat!
Iroda nyitvatartása
 • Vasárnap: zárva
 • Hétfő: zárva
 • Kedd: 15:00 - 18:00
 • Szerda: 09:00 - 12:00
 • Csütörtök: 15:00 - 18:00
 • Péntek: 15:00 - 18:00
 • Szombat: zárva
Hírlevél feliratkozás
Partner oldalak