HirdetésekMiserendUrnatemetőPlébániai ügyintézésIskolai hitoktatásZarándoklatÁllandó programokLelkipásztorainkVilági tisztségviselőkMinistránsokTemplomunk történeteSzent MihályGalériaEmlékezünkLinkgyűjteményElérhetőségekFacebook oldalunkYouTube csatornánk
logo

Angyalföldi Szent Mihály Plébánia

Angyalföldi Szent Mihály Plébánia

Képviselő testületi jelöltek 2019

2019. június 9.

Daubner Tibor

9 éve csatlakoztunk a Plébánia közösségéhez Feleségemmel. Azóta évről évre igyekszünk minél jobban bekapcsolódni a közösségi életbe. Két kislányom van, Emma és Lana. Kedves időtöltés számomra a kutyázás, két kutyám is van akikkel Agilityzek. Szeretek bringázni és minden sportra nyitott vagyok. Főként a fiatalokkal foglalkozom a Plébánián. Mint ministráns vezető a liturgia számomra egy fontos terület, szeretném, ha sikerülne a testvérek számára megteremteni a lehetőségét az egyes ünnepek mély megélésének lehetőségét a szertartások és a szolgálat által. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok minél közelebb kerüljenek a szolgálat és a sok közös élmény által Jézushoz. Műszaki területen dolgozom, mérnökként igyekszem a Plébánia ezen területein segíteni. Szeretem a programokat és az embereket, így a táborszervezés, külső és belső programok összehozása mindig kedves elfoglaltság számomra. NEK-es plébániai követként szeretném egyre közelebb hozni minden korosztály számára Jézust, főként az Oltáriszentségben, célom, hogy egyre több és változatosabb szentségimádási lehetőségünk legyen.

Dr. Boross László

Szüleim itt vannak az Altemplomban eltemetve, több mint 25 éve a plébániaközösségéhez tartozom. 63 éves jogász végzettségű vagyok, teológiai főiskolát végeztem 2019-ben, a Keresztény Értékmegőrző Egyesület (KÉRME) alapító tagja vagyok. Három felnőtt leány gyermekem közül a középső házasságkötése a Szent Mihály templomban volt.

Dr. Klemencsics István

Templomunkban lettem első áldozó, majd középiskolai tanulmányaimat a budapesti Piarista Gimnáziumban végeztem. 2005-től lehettem újra aktív tagja plébániai közösségünknek. Az elmúlt két ciklusban képviselő testületi tagként vezethettem társammal, Daubner Tiborral plébániánk ministránsközösségét. Egyetemi tanulmányaim során orvosként végeztem, gerincsebészként dolgozom, feleségemmel két gyermek boldog szülei vagyunk.

Kalász Nándor János

Kalász Nándor vagyok, magyar-történelem szakos középiskolai tanár. Két éve szereztem meg a fejlesztőpedagógusi végzettséget is. Születésem óta ebbe a templomba járok (eleinte a szüleim hoztak). Feleségem és négy gyermekem szintén a közösség aktív tagjai. 18 éves koromtól veszek részt a képviselő testület munkájában. Elsősorban –ha tudok- a templom és a plébánia karbantartási feladataiban szoktam segíteni, illetve a karácsonyi és húsvéti oltár elkészítésében veszek részt már 14 éves korom óta.

Karasné Kalász Margit

Születésemtől a plébánia területén élek. Jelenleg férjemmel és 3 gyermekemmel. Alapvégzettségemet az egészségügyben szereztem. Ápolónőként, majd az egészségügyi főiskola elvégzése után a közigazgatásban dolgoztam. Később felsőfokú tűzvédelmi képesítést szereztem és hivatásos tűzoltóként dolgoztam a gyermekeim megszületéséig. 2 éve főállású anya vagyok. A plébánián éveken át ministráltam, énekeltem a klasszikus és gitáros énekkarban, rövid ideig foglalkoztam óvodásokkal és idősebbekkel is. A családalapítás óta a lehetőségeinkhez mérten veszünk részt a közösség életében.

Kardos Anna

Több mint 30 éve élek a kerületben családommal együtt. Férjem Dr. Főzy István paleontológus, a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársa, három felnőtt lányunk és öt unokánk van. A Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban tanítok ének-zenét, és az iskola ifjúsági kórusát vezetem. 1985-ben fejeztem be zenei tanulmányaimat a Liszt Ferenc Zeneakadémián középiskolai énektanár és karvezető szakon. A kerületben dolgozó óvónők Philomela kórusát tíz éve vezetem. A Szent Mihály Plébánia kórusát több mint húsz éve irányítom.

Lang József

58 éves vagyok, foglalkozásom gépészmérnök. Egy külföldi autóipari beszállító cég magyarországi képviselőjeként dolgozom. 35 éve vagyok házas, feleségem, Langné Urbán Erzsébet tanító, a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskolában tanít. 3 felnőtt fiúnk és 7 unokánk van. Kisebb megszakítással 1987 óta tartozunk a plébániához. A képviselő testület tagja voltam az elmúlt több mint tíz évben. Feleségemmel korábban részt vettünk a plébániai hajókirándulások és a juniálisok lebonyolításában. 38 éve tartozunk a Regnum Marianum közösséghez, melynek életébe hosszú időn keresztül különböző szolgálatokon keresztül aktívan bekapcsolódtunk. Jelenleg kisebb háttérfeladatokban vállalok szerepet. Eddig szerzett tapasztalataimmal, ötleteimmel, konkrét munkámmal szívesen segíteném a jövőben is plébániánk életét.

Lipthay Endre

A kecskeméti Piarista Gimnáziumban érettségiztem. A ELTE BTK-n szereztem történész diplomát, (külföldi tanulmányokat Bécsben folytattam). Korábbi, tanári tevékenységemet követően jelenleg az Országos Széchényi Könyvtárban dolgozom osztályvezetői beosztásban. Feleségemmel, Dr. Erdős Enikővel három gyermeket nevelünk. 1998 óta lakom a plébánia körzetében. Több ciklusban voltam a képviselő-testület tagja. Korábbi években pásztorjáték családi tábor, kulturális programok szervezésében, mostanában a szellemi-lelki események (lelkigyakorlat) szervezésében veszek inkább részt, és továbbra is fontosnak tartanám a templomi fűtés mellett a közösség spirituális megerősödését is.

Szegleti Katalin

Szegleti Katalin vagyok. 1979. január 6-án születtem Pécsett. 2000 óta élek Budapesten. Jelenleg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál vállalok szolgálatot utcai gondozóként és szociális munkásként. 2014-ben keresztelkedtem meg az Angyalföldi Szent Mihály Templomban. A plébánia életében lelkigyakorlat ideje alatt gyermekek felügyeletét, a vasárnapi óvodás hittanon helyettesítést és kirándulásszervezést vállaltam. A karitász csoport munkájában szeretnék aktívan részt venni, ezért jelentkezem a plébánia képviselő testületébe. Ötleteimmel és cselekedeteimmel azoknak az embereknek kívánok a szolgálatába állni, akik magányban, elhagyatottságban, kiszolgáltatottságban élnek. Ehhez szeretnék közösséget találni és szervezni a plébánián. Célom, hogy minél többen vegyük észre, és támogassuk azokat az értékeket, amelyeket a környék szegényei hordoznak, hogy azok őbennük is kibontakozhassanak. Keresem a lehetőségeket, amelyekkel nem csak közösségen belül tudunk eljutni egymáshoz, hanem utat nyithatunk azok felé is, akiknek több együttérzésre és elfogadásra van szükségük ahhoz, hogy Isten szeretetének hordozói lehessenek. Hálás szívvel gondolok mindazokra, akik nyitottsággal és figyelemmel fogadtak be annak idején felnőtt keresztelkedőként a templomba és a plébánia életébe. Ennek eleven emléke ösztönöz arra, hogy ezt a nyitottságot és figyelmességet adjam tovább én magam is, hogy minél többen és minél nagyobb odaadással építsük Isten országát.

Ujváry-Radics Tamás

név: Ujváry-Radics Tamás
született: 1973. december 02.
családi állapot: nős (2004.)
gyermekek: 3 lány (8, 10, 13 évesek)
végzettség: közlekedési mérnök
vezetői engedély: A, B, C kategória
foglalkozás: 1995 óta vállalkozóként ingatlan nyilvántartási (földhivatali) ügyintézéssel és társasház kezeléssel foglalkozom, az Ecclesia Szövetkezetnek a nagykereskedelmi beszerzésben segítek, illetve 2017 óta alkalmazottként a Magyar Kurírnál, terjesztési munkatársként is dolgozom. Az elsőáldozásom és bérmálkozásom a 80-as évek elején az Angyalföldi Szt. Mihály templomban volt. 2014 óta a plébánia közöségébe szorosabban bekapcsolódtunk: tagja vagyok az apák és férfiak imakörének, a feleségem (Gabi) a gitáros énekkar tagja és a lányaink is aktívan részt vesznek a ministráns csoportban, rendszeresen szolgálatot vállalnak a szentmiséken is.

Zuggó Zsolt

Gyermek korom óta a plébánia körzetében lakom. Lassan tíz éve a plébánia életét örökítem meg fotó és videó formájában. Az Apák és férfiak imakörének alapító tagja, illetve a pásztorjátékok állandó segítője vagyok. Feleségemmel két gyermekünket neveljük. Fontos számomra a folyamatos fejlődés, és az ehhez szükséges inspiráló környezet.

Bánlaki Zoltán

3 éves korom óta Angyalföldön élek. 1998-tól különböző - feladatokat láttam el - és jelenleg is aktívan részt veszek az egyház életében. Sekrestyés, irodavezető, hittanár - jegyespárok felkészítése – katekumenek felkészítése, lelkigyakorlat szervezés, cserkész, ifjúsági és egyéb programok szervezése missziós program, sportesemény, kirándulás, házas-csoport vezetés, plébániai telefonos ügyintézés, kapcsolattartás önkormányzattal és egyéb szervekkel, Karitász szolgálat, valamint egyházi, plébániai eseményeken vendéglátás. Áldoztatóként a liturgiában is öröm számomra az aktív részvétel. Teológiát végeztem. Feleségemet ott ismertem meg. 12 éve vagyunk házasok. 2 gyermekünk van. Feleségem szintén aktív tagja az egyházközségnek.
5 éve főegyházmegyei tisztviselőként dolgozom.
Szívesen megosztom tapasztalataimat és részt veszek az egyház közösségének erősítésében.

Hirlevél feliratkozás

A feliratkozás jelenleg szünetel! Megértésüket köszönjük!

Partner oldalak